Ordna cirkus i ett partytält

Den som har barn vet att de gärna och ofta vill antingen gå på cirkus eller själva leka att de själva är med på en cirkus. Bli populär hos barnen genom att ordna en cirkusföreställning hemma i trädgården. Det behöver inte alls vara så komplicerat eller dyrt som man kan tro. Som cirkustält går det bra att ta ett partytält, köp eller hyr om ni inte redan har ett. Ni kanske kan ställa upp flera olika tält med olika aktiviteter i, till exempel chokladhjul, spåkvinna och pilkastning.

0e9168c4da0cae1e384b980e04814ddeKlä ut er till klassiska cirkusfigurer, cirkus-direktör, Starke-Adolf, spåkvinna, clown och ballerina är några förslag. Sen kan gästerna gå runt till de olika cirkus-attraktionerna i deras partytält. Spåkvinnan tar emot och spår allas framtid, gästerna kan kasta pil och kanske vinna fina priser. Chokladhjulet kommer säkert att bli populärt.

Ha ett partytält som mat-tält och bjud på cirkus-inspirerad mat och snacks så som popcorn, glass och varmkorv. Kanske ni kan ha en sockervaddsmaskin också, det finns maskiner att köpa för hemmabruk som kostar endast några hundralappar, samma sak med slushmaskin om det är en varm sommardag som cirkusen hålls. En popcornmaskin kan också vara bra om det är många gäster.

Om ni känner någon som har djur kan det vara ett kul inslag med tex en liten hund som kan göra lite cirkus-konster. Vill ni slå på extra stort kan ni hyra in en ponny och ha ponnyridning, det kommer definitivt bli riktigt uppskattat hos barnen.

Vill ni inte klä ut er och uppträda själva och ekonomin inte är ett hinder kan ni hyra in riktiga cirkus-artister som kan uppträda i partytältet. Kanske det inte riktigt finns plats för elefanter och sjölejon men en eller annan trollkarl och jonglör kommer definitivt att lysa upp tillställningen. För att sätta pricken över i och verkligen bjuda på en riktig cirkusföreställning ser ni även till att anlita en clown. Då är cirkusföreställningen helt komplett.