Olika sorters partytält

Det finns ungefär lika många olika sorts partytält som det finns tillställningar. Allt från små, enkla tält passande för en mindre familjemiddag till gigantiska tält passande för tillställningar med hundratals gäster. Det är därför viktigt att tänka igenom några saker innan man bestämmer sig för vilket tält man ska skaffa. För att få just det tält som är bäst anpassat till era förutsättningar så ökar chanserna för att ni ska få en riktigt lyckad fest.

Caseleys-Tent-Party-Rentals-PEIDet första man måste tänka på är storleken, hur många personer vill man ska kunna få plats i partytältet. Om ni tänker er att hålla en fest för 100 personer behöver ni skaffa ett tält som är anpassat till så många gäster så att det inte blir för trångt. Det kan bli en lite pinsam situation om bara hälften av gästerna skulle få plats. Räkna därför noga ut hur många gäster som ska komma på festen och leta sen efter ett partytält som kan matcha längden på gästlistan. Det finns partytält i storlekar anpassade för allt mellan 4 personer till 1000 personer så chansen är stor att ni kommer att hitta precis det tält som har rätt storlek till er fest.

När man väl har valt rätt storlek så är det dags att bestämma sig vilket material man behöver. För fina sommardagar när tältet endast behövs för att ge skugga kan det duga med ett enklare material som inte är så slitstarkt. Ska festen däremot hållas på en dag då det kan tänkas att bjudas på olika väderlek kan det vara en god investering att skaffa ett tält i kraftigare material som kan stå emot regn och vind. Vill ni ordna en fest vid en tidpunkt när det kan tänkas att till och med komma lite snö behöver ni välja ett tält i kraftigt material och med en konstruktion som håller för tyngden från snö.

Tänk på detta så kommer ni att få en lyckad fest i ert partytält!